Garantie & Voorwaarden

Van Binnen Online wil alleen de beste kwaliteit producten verkopen. Dat garanderen wij ook aan u. Mocht er onverhoopt tóch iets mis zijn met uw product, dan willen wij dit zo snel mogelijk verhelpen. Op deze pagina leest u wat u kunt doen als een artikel, dat u bij Van Binnen Online gekocht heeft, defect is of u er problemen mee heeft. U ontvangt van ons dan volledige service. Neem in dit geval altijd contact op met de klantenservice van Van Binnen via de e-mail klantenservice@vanbinnen.com.

Garantie op producten
Op alle artikelen die u bij ons koopt heeft u vanzelfsprekend garantie. Als u een artikel ontvangt dat niet in perfecte staat verkeert of wat na enige tijd kapot gaat voorzien wij u graag zo snel mogelijk van de meest passende oplossing. Daarnaast gelden voor alle producten fabrieksgaranties, tenzij anders aangegeven.

Wanneer heb ik geen garantie?
Er kan geen aanspraak gemaakt worden op de garantie:

– Bij onoordeelkundig gebruik
– Bij beschadiging door opzet
– Door nalatigheid
– Nalatig onderhoud
– Bij normale slijtage
– Bij beschadiging door het niet, of niet juist, in acht nemen van de gebruiksaanwijzing

CBW-erkend

Van Binnen is aangesloten Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) en is CBW- erkend.

Bekijk hier PDF CBW voorwaarden

Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die u als consument extra goed beschermen. Ze zijn in samenwerking met de Consumentenbond opgesteld. Hierin zijn alle regels opgenomen die voor u van belang zijn als u iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, levertijd, levering, vervoer en garantie.

CBW-erkende winkels bieden meer zekerheid dan andere woonwinkels, want ze hanteren een erkenningsregeling met drie garanties. Op het gebied van veilig betalen bijvoorbeeld. Gaat een CBW-erkende winkel failliet, dan bent u uw geld niet kwijt. Ze bieden een extra productgarantie. En mocht u een klacht hebben er toch samen niet uitkomen, dan is er een onafhankelijke geschillencommissie, die gegarandeerd voor een passende oplossing zorgt.

Koop zeker, koop CBW-erkend

1. Veilig aanbetalen 2. Extra garantie 3. Onpartijdige klachtafhandeling

Bezoek de website van het CBW & Van Binnen op CBW

Mijn vraag staat er niet bij, wat moet ik doen?
Staat uw vraag over garantie en voorwaarden hier niet bij? Neem dan contact met ons op via klantenservice@vanbinnen.com.