Een Ecobed voor een gezonde nachtrust
 

Wilt u lekker slapen en uitgerust wakker worden? Dan zijn de bedden en matrassen van Van Binnen, natuurlijk wonen echt wat voor u. Zeker als je ze combineert met de dekbedden, hoofdkussens en bedtextiel van Van Binnen. Een ecobed zorgt voor een comfortabel bedklimaat en een optimale ondersteuning terwijl je slaapt.
 

Hoe is nu zo'n bed samengesteld? De bedombouwen zijn opgebouwd uit massief hout in verschillende houtsoorten, zoals Beuken, Elzen, Eiken, Kersen of Noten. Zij zijn verkrijgbaar in standaardmaten, maar ook in afwijkende maten en hoogten en in vele uitvoeringen. Hierin liggen meeverende lattenbodems, die zijn samengesteld uit FSC gecertificeerd hout. De matrassen zijn in verschillende dikten en hardheden leverbaar, zodat of je nu licht of zwaar bent, dik of dun er altijd een passende matras is die bij je lichaamsvorm en lighouding past. De natuurrubber kernen zijn gemaakt van 100% natuurrubber, zonder bijmenging van synthetische latex. Hierdoor zijn de matrassen goed ventilerend en optimaal ondersteunend. De hoes van het matras kan naar wens worden samengesteld: een buitenzijde van 100% biologisch geteelde katoen met een vulling van biologische katoen, zuivere wol en/of wildzijde. Zo kom je iedere nacht aan een gezonde nachtrust.

 

Dekbed op een Ecobedecobekbed

Van Binnen heeft een ruime keuze aan dekbedden. Dekbedden zijn er in verschillende warmteklassen voor zomer, lente/herfst en winter, in enkele of twee-laagse uitvoering en met een vulling van dons, wol, katoen, linnen, wildzijde, kameelhaar, yakhaar, tencell en soms combinaties hiervan. Dekbedden gevuld met natuurlijke vezels zorgen voor een comfortabel bedklimaat. Slaap je in een koele kamer of heb je het gauw te warm? Voor iedereen is er een passend dekbed. Dons is licht en houdt de warmte goed vast, Wol neemt transpiratievocht makkelijk op en zorgt zo voor een droog en warm bedklimaat. Kameel- en yakhaar doen hetzelfde maar zijn lichter van gewicht. Zijde is in de zomer koel en in de winter juist warm. Katoen is koel en voor de zomer ideaal.
Eco dekbedden zijn in verschillende vulgewichten en in een of twee lagen verkrijgbaar. Zo is een vierjaargetijden dekbed in alle seizoenen te gebruiken. Het bestaat uit 2 lagen met een verschillend vulgewicht, zodat je zelf je slaapcomfort in je ecobed kunt aanpassen.

 

Eco kussens maken een Ecobed compleet

Een goed hoofdkussen zorgt voor een juiste ondersteuning van je nek en hoofd. Of je nu op je rug, zij of buik slaapt, een goed kussen kan veel nekklachten voorkomen. Onze eco kussens zijn gevuld met natuurlijke materialen, zoals wol, kapok, natuurrubber vlokjes, spelt- of gierstkaf in een hoes van biologisch geteelde katoen. Natuurlijke vezels voelen prettig aan op je huid. Ook voor kinderen zijn er kussens die wat kleiner en minder gevuld zijn.

 

Wil je advies bij het maken van je keus, kom dan naar onze winkel Van Binnen in het hartje van Rotterdam. Daar staat een ecobed naar keuze voor je klaar. Of mail ons met jouw vraag!

 

Klik verder voor onze totale collectie ecologisch slapen!

 

 

Vanbinnen Online © 2017 | Alle rechten voorbehouden