Natuurlijk wonen in de Groene Passage

Wat destijds nog voorbehouden leek aan een kleine groep milieubewuste mensen, is twintig jaar later normaal en zelfs hip: je inzetten voor het behoud van de aarde en die keuze mee laten wegen bij je aankopen.
Marc van Remundt (architect) en Anita Suiker hadden dit besef al toen zij in 1994 in de Dorpsstraat in Overschie de winkel begonnen. Hun initiatief kwam voort uit een verlangen een positieve bijdrage te willen leveren aan een gezond binnenklimaat. Met bedden en zitmeubelen die van natuurlijke grondstoffen en op milieuvriendelijke wijze zijn gemaakt en waar je heel prettig op kunt zitten of liggen omdat ze je lichaam optimaal ondersteunen.
In 1997 konden zij hun winkel met natuurlijk wonen onderbrengen in De Groene Passage. Dit was het moment om het assortiment flink uit te breiden met onder meer keukens en sfeervolle decoratiespullen voor in het interieur.

 

Topmerken maken natuurlijk wonen waar

Van Binnen verkoopt design van topmerken als Varier en Ethnicraft, Green Sleep & Yumeko (bedden), Capsicum (gordijnstoffen), Forbo (marmoleum), Moso (bamboe vloeren), Yumeko (bedtextiel), Cunera (sisal vloerbedekking), Tierrafino (leem en verf) en Aquamarijn (natuurverf). Het hout voor meubels en vloeren is gecontroleerd en afkomstig van Europese bossen, de verf is plantaardig en met een prettige geur.

 

Van Binnen natuurlijk wonen

Een bezoek aan de winkel van Van Binnen (in 2007 bekroond met een WONEN IS award) is een feest voor de zintuigen: er is veel moois te zien, het ruikt er heerlijk naar natuurlijke materialen en de stoffen en het hout voelen aangenaam aan.
Op de beddenafdeling in het souterrain kun je in alle rust bedbodems, matrassen en kussens uitproberen. Je krijgt advies op maat, alle informatie die je wenst en de medewerkers denken graag met je mee, ook als het om styling gaat. Een compleet interieurplan behoort tot de mogelijkheden.
Alles in de winkel heeft het label fairtrade, dat zo veel wil zeggen als dat er bij de productie geen mensen worden uitgebuit. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar fairtrade en/of duurzame cadeaus.

 

Actuele informatie over natuurlijk wonen en deze duurzame ecologische producten: www.vanbinnen.com (website) en op de facebookpagina Van Binnen Natuurlijk wonen.