Wat is onze missie?

Wij staan voor.. Beter wonen door een gezond binnenklimaat

Bij Van Binnen verkopen wij producten die een positieve bijdrage leveren aan een gezond binnenklimaat. Onze producten zijn samengesteld uit natuurlijke grondstoffen, die op een eerlijke manier geproduceerd worden. Een gezond binnenklimaat betekent dat er binnen in je huis geen vervuilende stoffen aanwezig zijn die eventuele allergieën of andere (gezondheids-)reacties kunnen veroorzaken. Een gezond binnenklimaat zorgt ervoor dat je je thuis voelt in je eigen huis.

 

Wij werken alleen met.. Natuurlijke grondstoffen

Grondstoffen waarvan onze producten worden gemaakt herken je direct terug in onze natuur. Denk je maar eens in, je fietst over een weg door een weiland. Beide zijden van de weg zijn begroeid met bomen. Aan je linkerhand zie je schapen grazen op een grasveld. Aan de rechterhand een veld met prachtig blauw-paarse bloemen; vlas. Het hout van de bomen, wol van de schapen, en lijnolie & linnen van het vlas, allemaal bijzondere natuurlijke grondstoffen die een (h)eerlijke basis zijn voor prachtig interieur.

 

Wij hebben een aantal natuurlijke grondstoffen voor je op een rij gezet:

Wol
Wol is een veelzijdig product. Wij gebruiken voornamelijk wol van Texeler schapen. Het is een goede isolator tegen kou en geeft snel warmte terug als je erop of eronder ligt. Het gebruik van wol is heel veelzijdig. Bij Van Binnen vindt je wol terug in de hoezen van matrassen, in dekbedden, plaids, hoofdkussens, vloerkleden en knuffels. Wol is een unieke vezel die tot 35% van zijn eigen gewicht aan vocht kan opnemen zonder vochtig aan te voelen. Door zijn haarstructuur kan hij het vocht geleiden en weer afgeven. Het ruggedeelte van het schaap levert de beste vezels op voor matrassen, en kussens. Stugge en ruige woltypes houden veel lucht vast en nemen snel uw lichaamstemperatuur aan.

 

 

Katoen
Organisch geteeld katoen wordt geteeld op een levende bodem die minstens 3 jaar vrij is van enige toxische chemische groei- of bestrijdingsmiddelen. Enkel natuurlijke compost, gezonde planten in een rotatiecultuur en natuurlijke bestrijdingsmiddelen zorgen voor een levende, lekker geurende, gezonde katoenvezel en gezonde boeren en arbeiders.

 

 

Vlas

Vlas levert de oudste textielvezel van natuurlijke oorsprong ter wereld. In tegenstelling tot veel andere ‘natuurlijke’ vezels, is zijn impact op het milieu - de zogenoemde ecologische voetafdruk - minimaal. Dit maakt het ‘ouderwetse’ vlas een van de meest innovatieve grondstoffen voor een veelheid aan toepassingen. In onze winkel zie je vlas terug als Linnen. Linnen is sterk, duurzaam en heeft een ‘classy’ uitstraling, is praktisch in het gebruik en het kan jaren meegaan. Ideaal als beddengoed. Naast vezels levert vlas olie: lijnzaadolie of lijnolie. Olievlas behoort tot dezelfde soort als vezelvlas (vlas, Linum usitatissimum, vertaling: “uiterst nuttig” en “het meest gebruikt”) maar verschilt van vezelvlas doordat de planten van het olievlas kort en sterk vertakt zijn en die van vezelvlas lang en weinig vertakt. Van oudsher werd lijnolie gebruikt in verven en vernissen: een toepassing die is herontdekt, nu gebleken is hoe de moderne oplosmiddelen van verf mens en milieu belasten. Naast verf is lijnzaadolie is de grondstof voor linoleum. In onze winkel vindt je vlas in verf en linoleum.

 

Hout

Is altijd het basismateriaal in de Van Binnen collectie geweest. Hout is oneindig nagroeibaar. In feite is het 's werelds meest duurzame en milieuvriendelijke grondstof. Het maakt niet uit hoeveel we gebruiken. Als we het op een verantwoorde manier weer aanplanten en beheren blijft de voorraad beschikbaar. CO2 wordt tijdens de groei opgenomen. Het Bamboe dat wij gebruiken is eigenlijk gras, maar omdat het verhout gedraagt het zich als hout.

 

Vanbinnen Online © 2018 | Alle rechten voorbehouden