Tierrafino

Tierrafino

Onder de merknaam Tierrafino worden organische en milieuvriendelijke stucco's, verven en andere producten van leem geproduceerd. Het bedrijf geeft een oeroud product een eigentijds leven. Leem heeft namelijk een aantal bijzondere eigenschappen. Leem bestaat voor de helft uit zuurstof en voor 20% tot 40% uit silicium. Vooral dit mineraal bezorgt leem zijn unieke warmte- en vochtregulerende eigenschappen. Andere voordelen van leem zijn dat het antistatisch en schimmelwerend is. Leem is warm in de winter en koel in de zomer. Daarbij onderscheiden de Tierrafino producten zich door zachte, warme en natuurlijke kleuren.

Tierrafino heeft in haar collectie een diversiteit aan leemproducten. Als leem- stucco's zijn er basisleem (de Base), leemfinish, Duro ( een fijne leemfinish) en Listro (een glans stuc). Als natuurverven zijn er de I- Paint (gladde verf) en de T- Paint (structuurverf).
Tierrafino onderscheidt zich door consequent gebruik van 8 afwerkingskleuren in alle leemproducten. De kleuren Dover Wit, Delphi Wit, Romeins Oker, Nassau Oranje, Djenné Rood, Ayers Rock, Iquitos Groen en Gomera Grijs zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en in elke combinatie te gebruiken. Natuurlijk zijn de kleuren ook onderling te mengen om tot een andere tint te komen.

In onze winkel zijn verschillende wanden fraai afgewerkt met een leemproduct. Als je zelf aan de slag wilt, kun je alle producten van Tierrafino bij ons aanschaffen en ook de kleuren bekijken. Wil je het leemproduct liever laten aanbrengen door een professional? Wij werken samen met een stucadoor met jarenlange ervaring in leemstuc.